MENÚ PECHAR

A casa do Manuel

Dunha herdanza familiar xorde o nome desta taberna,A Casa de Manuel, con aire neo-rústico. Casa construída de forma tradicional onde tratamos de imprimir un selo persoal, utilizando formas de construír artesanais, pero desmarcàndonos desa tradición, cores “pastel”máis modernos : azul , beige e tostado, Serán o aceno de identidade deste local.

A elección do pavimento foi de vital importancia: un solado continuo. Que nos permita facer unha continuidade do interior co exterior: Desde a entrada á terraza, pasando polo xardín , terraza cuberta, taberna, zona varra, aseos e terminando na cociña. Cun só material, formigón puído, resolvemos os solados de todo o local.

Nas As paredes interiores ,do mesmo xeito que no deseño da barra aplicamos “ microcemento”, Buscabamos ese aire máis frío, posto que o contedor exterior é de pedra. A fronte da barra, deseñado cunha forma cóncava , próxima a unha columna cilíndrica;formas sinuosas, para buscar ese reflexo da luz indirecta. A encimare da barra contrastámola con madeira “ rústicada” e tinguida.

A altura do local, supoñía un problema, só 2,30 cm. de altura.Por este motivo tivemos que tintar a madeira de branco, para dar maior sensación de altura.

A iluminación, encargámoslla a un artesán. Fabricamos apliques e lámpadas a noso antollo, potenciando especialmente o acabado cobre, xa que queriamos que destacase o metal sobre a superficie do teito branco de madeira e sobre a pedra en certas paredes.

O mobiliario é unha mestura de estruturas metálicas con acabado epoxy e encimeres de madeira maciza con aspecto rústico, que conseguimos pasando a radial co disco de arame. A idea de usar este mobiliario, foi a mesma que para o resto do local: xogar con “tradición e modernidade”.

Os aseos, tan importantes no sector da hostalería. Fixemos especial fincapé en crear uns aseos diferentes. De novo o máximo protagonista é o cobre, xa que a instalación vista, queriamos que destacase por encima de todo. Todo alicatado con azulexo hidráulico en tons escuros.

A Terraza exterior, alma do local: Zona verde, bambú, iluminación indirecta buscando a calidez do cliente. Para goce dos sentidos, tamén instalamos unha cheminea de leña: calor, aroma a leña ardendo, un bo queixo que faga descorchar unha boa botella de viño tinto.Que o visitante senta como no salón da súa casa.

  • Proxecto: A casa do Manuel
  • Onde: A Pobra do Caramiñal
  • Ano: 2014
  • Deseño: Studio Moai
Aviso de Copyright
Aviso sobre la propiedad intelectual /Contenidos digitales

 

Este sitio web, incluyendo a título enunciativo (pero no limitativo) su programación, edición, compilación y demás elementos necesarios para su funcionamiento, así como los diseños, logotipos, texto y/o gráficos, imágenes y cualquier documento gráfico contenido en él son propiedad de Moai Interiorismo, S.L. (el Responsable) o, si es el caso, el Responsable dispone de licencia o autorización expresa por parte de los autores. Todos los contenidos del sitio web se encuentran debidamente protegidos por la normativa de propiedad intelectual e industrial, así como inscritos en los registros públicos correspondientes.

 

La reproducción total o parcial, uso, explotación, distribución y comercialización, independientemente de la finalidad para la que fueran destinados, requiere en todo caso de la autorización escrita previa por parte del Responsable. Cualquier uso no autorizado previamente se considera un incumplimiento grave de los derechos de propiedad intelectual o industrial del autor.

 

Los diseños, logotipos, texto y/o gráficos ajenos al Responsable y que pudieran aparecer en el sitio web, pertenecen a sus respectivos propietarios, siendo ellos mismos responsables de cualquier posible controversia que pudiera suscitarse respecto a los mismos. Para más información, contacte con nosotros en la dirección de correo electrónico info@studiomoai.com

 

En galego :

 

error: Contido protexido !