MENÚ PECHAR

A vaca vella

Reforma dun antigo asador dos anos 80`s.

O encargo estaba condicionado a cumprir un prazo de entrega moi estrito. Para poder cinguirnos aos 30 días de obra, tivemos que expor unha deseño tipo “cortello”: madeira en bruto, formigón, pintura basta, aseos con pías de bovinos, etc.

Proxecto Studio Moai Superficie 260 m2 utiles + 2 terrazas Realización Xuño 2014 Situación Bertamiráns -A Coruña

O local componse de 4 partes para os clientes: 2 terrazas, altillos zona tapeo, unha gran barra, e o comedor(cortello) Todo a distribución está condicionada por unha barra con forma elíptica, que nos fai a perfecta simetría da zona de bar. Para diferenciar as zonas, recorremos aos cambios de pavimento: tarimas envellecidas nas zonas de clientes e formigón puído nas zonas de circulación. O deseño gráfico foi moi importante á hora de definir este local. Unha tipografía moi coidada que nos ayudò a deseñar a señaléctica para marcar as diferentes zonas do establecemento:

“ AlPasto”: Son as 2 terrazas. A principal esta definida por céspede artificial no chan e por unha balaustrada de madeira simulando un peche de granxa.

“ AlEstablo” , é a zona de comedor. A zona máis cálida: Solados tarima envellecida,teitos de madeira, unha gran vinoteca que pecha o comedor por 2 lados. Uns troncos de árbore seccionados con luz indirecta, acaban de darnos ese aspecto tan de “cortello” que buscamos desde o primeiro momento.

“ SalaDespiece”, a alma do local: a gran cociña con máis de 40 m2. No seu interior alberga a alma deste local. Esa gran grella , de onde sae todo o despezamento listo para servir aos clientes.

“ AlGranero”, é a zona de almacén.Esta xusto detrás da gran barra, e comunicado interiormente coa cociña. Distribución perfecta para moita almacenaxe, entrada de mercadoría, cambio de barrís, etc.

“ DeCampo”, do mesmo xeito que o nome do local, “A vaca Vella” desde Studio Moai, buscabamos esa parte de provocación máis canalla, para ir aos aseos do local. A señaléctica en cada porta do baño acaba de sacarlle un sorriso aos clientes, diferenciandose entre unha icona cunha vaca e o aseo de mozos cun touro.

Aínda por riba, situamos un mural de 2,60 mt x 1,50 de alto, co despeitee das partes dunha vaca. Así os clientes sempre saberán, que parte de tan rico animal están a degustar .

A iluminación , realizámola xunto cos electricistas:un simple cubo de recoller o leite, un florón un cable e unha lámpada. Aplíquelos das columnas -tronco son as lámpadas que se utilizan para “ incubar os pitos”.

Dentro deseñamos un gran galiñeiro, coas súas propias galiñas,para dividir o local en 2 partes. É parte da esencia deste “cortello”, animais , leiteiras de cores, pías para beber os bovinos, etc. en definitiva un conxunto de Sabores e sentidos

  • Proxecto: A vaca vella
  • Onde: Boiro
  • Ano: 2014
  • Deseño: Studio Moai