MENÚ PECHAR

Apartamento Palomar

Neste antigo pombal, o que pretendemos é cambiar o uso “animal” e convertelo en vivenda. O complexo foi adaptar un espazo pensado para habitar pombas ás dimensións humanas, proporcionando comodidade e conservando todos os elementos arquitectónicos propios dun pombal. Situado no medio dun frondoso bosque de carballos.

Trátase de crear un espazo agradable nun cilindro de mampostería. O círculo como figura centrada e introspectiva, axúdame a crear esa contorna estable. O cilindro posúe unha base xeométrica moi sólida, posúe un centro propio. É idóneo porque é unha estrutura libre, illada no seu contexto, dominante nun punto do espazo.

• “…os cubos, os conos, as esferas, os cilindros e as pirámides son as formas básicas que a luz pon de manifesto con máis relevancia; a súa imaxe é diferenciable e tanxible entre nós e, ademais, sen equívoco algún. Por esta razón son belas, as formas máis belas…” LLE CORBUSIER …

  • Proxecto: Apartamento Palomar
  • Onde: ARAÑO (Rianxo-A Coruña)
  • Ano: 2005
  • Deseño: Studio Moai
Aviso de Copyright
error: Contido protexido !